Mange tror kanskje det bare er en myte at man blir våryr, men det er det altså ikke. Med våren kommer mer enn bare varmen og blomster…

Når våren kommer etter en lang og kald tid med mørke dager, skjer det noe med oss mennesker. Det er ingen tvil om at humøret blir mye bedre når det går mot lysere tider og solen titter frem, det merker nok de aller fleste. Men hva har dette egentlig med sexlysten å gjøre?

Studier viser at sexlysten øker når våren kommer. Det blir varmere ute og man går mer lettkledd. Når man går ute og ser alle de halvnakne kroppene gjør det noe med lysten vår, naturligvis. Når man har på seg mindre klær treffer solen flere steder på kroppen. Siden vi har så mange erogene soner på kroppen så hjelper solen faktisk til med å stimulere de! Dette er med på å øke lysten vår enda mer.

Les mer om erogene soner her

De såkalte «kjærlighetshormonene»

Det er mer som skjer i kroppen når våren kommer. I kroppen vår har vi flere såkalt «kjærlighetshormoner» som hjelper til med dette. Hormoner som endorfiner, testosteron og oksytocin bidrar til økt sexlyst.

Testosteron-nivået øker når solen treffer kroppen, noe som påvirker lysten vår. Endorfiner som er knyttet til forelskelse, utløses i store doser ved forelskelse eller seksuell tilfredstilling. Sjokolade kan også utløse hormonet i små doser. Kanskje det ikke er så ille å spise litt sjokolade likevel?

Nivået av melatonin synker mens serotonin-nivået øker når solen treffer. Slik vi får mer overskudd og energi om våren enn om vinteren når det er mørkere tider. Vi har også et hormon som heter oxcytocin, også kalt «The Love Hormone». Nivået av oxcytocin øker ved bare noe så enkelt som en klem, eller hudkontakt!

Forskning viser at det er flest kvinner som får økt sexlyst om våren, men man er ikke helt sikre på hvorfor det er slik.

 Et lite tips til dere

Har sexlysten din økt, men ikke for partneren din? Da kan det lønne seg å klemme og kose litt ekstra, da kan det nemlig skje saker og ting! Nå er det snart påske og dere skal kanskje kose dere på hytta, eller hjemme hos dere selv. Ta dere litt fri fra hverdagen og kos dere! Gå en tur sammen, eller gjerne en skitur om det lar seg gjøre. Sett dere ned og ta en liten pause med noe god mat, eller kanskje litt sjokolade?

Uansett hvor dere er så er det alltid viktig med litt kos. Noe annet dere også kan gjøre er å spille erotiske spill. På denne måten kommer dere nærmere hverandre og samtidig ha det moro. Med ulike utfordringer kan forspillet bli enda heftigere og mer spennende!